Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                            ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ


                        ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ
                                   ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ
                         
Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση- αφιέρωμα στην Ημέρα της Μητέρας και την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 και ώρα 18:00  στον προαύλιο χώρο στον Άγιο Ιωάννη «τον Πύργο» στη Σκιάθο με θέμα: «Η ΜΑΝΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ».
Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου ανέγνωσαν αποσπάσματα  λογοτεχνικών κειμένων από την ελληνική και διεθνή λογοτεχνία με αναφορά στη μητέρα.
Η Ματούλα Χονδρονικολή ερμηνευσε απόσπασμα σχετικό με τη μάνα από τη θεατρική παράσταση «Σοκάκι χωρίς όνομα» του σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά στην οποία ήταν πρωταγωνίστρια. Το θεατρικό αυτό έργο με διοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου είχε παιχτεί ως αφιέρωμα στις 8 του Μάρτη, ημέρα της Γυναίκας. Μαζί της συμμετείχε η Ζωή Προύσαλη (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου), ερμηνεύοντας το νανούρισμα της παράστασης.
Η Φανή Μπαρμπή καθηγήτρια Μουσικής και δασκάλα της χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου μας  ερμήνευσε νανουρίσματα και τραγούδια από την ελληνική μουσική παράδοσή μας με θέμα τη μάνα.
Νανουρίσματα και τραγούδια είπαν επίσης και τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου. 
Στο τέλος της εκδήλωσης η χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού ερμήνευσε τραγούδια από το ρεπερτόριό της και στη συνέχεια προσφέρθηκαν διάφορα κεράσματα.
Η ανταπόκριση των μελών και των φίλων του Συλλόγου ήταν πολύ θετική. Ο φιλόξενος χώρος στο εαρινό φυσικό περιβάλλον και η συγκινητική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τις αναγνώσεις των κειμένων καθώς και η φιλική επικοινωνία μεταξύ των παρευρισκομένων δημιούργησαν σε όλους μια ψυχική ανάταση.