Τρίτη 5 Μαρτίου 2013


 ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ       
                                          ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Skiathos Palace.
          Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη του χορευτικού, ο δάσκαλος του χορού κ. Γεώργιος Γεωργίου, το Δ.Σ., μέλη και πολλοί φίλοι του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου. Επίσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου κα Παναγιώτα Διολέττα, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ.  σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη, αγάπη. Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο μαθητής Νίκος Σγαρδώνης μέλος του χορευτικού συγκροτήματος. Η Πρόεδρος επίσης ευχήθηκε στο Σύλλογο Γυναικών να συνεχίζει τη διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης μέσω του χορευτικού συγκροτήματός του και μέσω της χορωδίας του παραδοσιακών τραγουδιών, η οποία ιδρύθηκε φέτος με  καθηγήτρια μουσικής την κα Φανή Μπαρμπή.
Ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών του χορευτικού που εμπιστεύονται το Σύλλογο Γυναικών και πάντοτε  στηρίζουν τις προσπάθειές του.
Στη συνέχεια όλα τα τμήματα του χορευτικού παρουσίασαν ένα πρόγραμμα παραδοσιακών χορών με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Γιώργου Γεωργίου συνοδεία της εκλεκτής ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής, την οποία πλαισίωσαν οι καταξιωμένοι οργανοπαίκτες: Άρης Ντίνας στο λαούτο και το τραγούδι, Σταύρος Κουσκουρίδας στο κλαρίνο, Στέφανος Γεωργίου στο βιολί, Κων/νος Γεωργίου στα κρουστά και στο τραγούδι η Φανή Μπαρμπή.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι με χαρούμενη διάθεση και κέφι ως αντίδοτο στην κατήφεια των καιρών χόρεψαν δημοτικούς χορούς και τραγούδησαν τα επίκαιρα τοπικά αποκριάτικα τραγούδια.
Η νεοσύστατη χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού παρουσίασε τρία πανέμορφα δημοτικά τραγούδια σε ένδειξη γνωριμίας και ανακοινώνοντας ότι η εγγραφή νέων μελών συνεχίζεται.



          Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου ευχαριστεί θερμά  τους ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου   SKIATHOS PALACE για την παραχώρηση της αίθουσας. Τους χορηγούς: την εταιρεία ΑΦΟΙ ΗΛΙΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, τη ΦΡΟΥΤOΜΑΝΙΑ, το οινοποιείο της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, τον ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ. Επίσης τους ηλεκτρολόγους Κυριάκο Γιαγκουδάκη και Θύμιο Τζούμα, τον Αναστάσιο Αντώναρο (kalhua), το Ξενοδοχείο Ντάμπαση, την Φρίντα και τον Θανάση Αγιώτη, τον Χρυσοβαλάντη Μιτζέλο, τον Φάνη και Ευαγγελία Βελετζάκου, όλες τις κυρίες που ετοίμασαν και προσέφεραν τα υπέροχα εδέσματα , τους εθελοντές-μέλη του χορευτικού, που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.