Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου κάθε χρόνο διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι παρουσιάζοντας όλα τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματός του, επιθυμώντας να δείξει το σπουδαίο έργο που πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια του έτους.
          Έτσι και φέτος την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 το βράδυ όλα τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Γυναικών παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από όλες τις περιοχές της χώρας μας,  συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.
          Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου κα Παναγιώτα Διολέττα στην παρουσίαση ευχαρίστησε τους γονείς, τους μαθητές, τους ενήλικους χορευτές, το δάσκαλο του χορού κ. Γεώργιο Γεωργίου, το Δήμο Σκιάθου, όλα τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου και τους κατοίκους του  νησιού που χάρη σ’ αυτούς  υπάρχει το χορευτικό του εδώ και πολλά χρόνια και δίνει δυναμικά το παρόν του σε εκδηλώσεις τόσο στη Σκιάθο, όσο και σ’ άλλα μέρη της Ελλάδας.
Το χορευτικό του Συλλόγου αποτελείται από παιδιά Νηπιαγωγείου, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές και ενήλικες.
Διαθέτει για τις εμφανίσεις του πλούσιο βεστιάριο με παραδοσιακές φορεσιές τοπικές και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Στην εκδήλωση αυτή βιολί έπαιξε ο Στέφανος Γεωργίου,  λαούτο και στο τραγούδι ήταν ο Άρης Ντίνας, κλαρίνο ο Νεκτάριος Παπαγεωργίου και κρουστά ο Κων/νος Γεωργίου.  Επίσης τραγούδησε η μαθήτρια Μάγδα Μιτζέλου. 
Το ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι  ήταν κατάμεστο από γονείς, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι χειροκρότησαν τις ομάδες του χορευτικού συγκροτήματος, ενθουσιασμένοι για αυτό που εισέπραξαν από τις εικόνες, τους ήχους και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν όλοι οι συντελεστές της μουσικοχορευτικής αυτής εκδήλωσης.